Recipientkontroll


Förbundets absolut viktigaste uppgift är att ansvara för den recipientkontroll som görs i Ljusnans avrinningsområde med tillhörande kustområden. Verksamheter som påverkar vattenmiljön på ett betydande sätt är skyldiga att undersöka sin miljöpåverkan. Det sker genom recipientkontroll, d.v.s. att man undersöker hur tillståndet är i den miljö som är kopplad till den påverkan som finns.  

 

Samordning

När större geografiska områden, exempelvis Ljusnans avrinningsområde, påverkas av flera olika verksamheter är det smart att samordna de undersökningar som ska utföras. Genom samordning får man en totalbild av miljöns tillstånd och kan styra miljöskyddet strategiskt och långsiktigt. Samordningen gör också att resurser utnyttjas mer effektivt och det är en vinst för både den enskilde verksamhetsutövaren och miljön i stort. Förbundet har under lång tid bedrivit denna samordning och består egentligen av tre delar, en sötvattensdel i Jämtlands län,v och en i Gävleborg och en kustdel utanför Söderhamn och Ljusne.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår