Om oss


Ljusnan-Voxnans vattenvårdsförbund

Vattenvårdsförbundet bildades 1960 i syfte att genomföra vattenmiljöutredningar för att få ett bättre underlag inför miljöförbättrande åtgärder i Ljusnan och drivs än idag t med recipientkontroll och vattenmiljöåtgärder som främsta fokus.

 

Ljusnan-Voxnans vattenvårdsförbund är en idell förening bestående av 38 medlemmar. Dessa utgörs av kommuner, företag och föreningar aktiva inom Ljusnans avrinningsområde med tillhörande kustpartier. 

Verksamhet och syfte

Förbundet ansvarar för att driva och utveckla de samordnade kontrollprogrammen samt leder och deltar i långsiktiga och vattenvårdande projekt tillsammans med våra medlemmar och med övriga aktörer. 

 

Vision                                                                        

Den långsiktiga visionen för Ljusnan-Voxnans Vattenvårdsförbund är att vara det naturliga valet för våra medlemmar vad gäller samarbete, samverkan och utveckling av vattenrelaterat arbete.

 

Verksamhetens styrka ska bestå av nära samarbete och samverkan mellan olika vattenrelaterade intressen och arbetet ska ge betydande nytta för medlemmarna, de som bor och verkar i avrinningsområdet och för vattenmiljön i Ljusnans avrinningsområde med tillhörande kustområden.

 

 

Styrelse

Förbundets styrelse representeras av samtliga kommuner i Ljusnans avrinningsområde samt vattenkraftsindustrin och de stora bolagen.

 

De ordinarie ledamötena i styrelsen är följande:

 

Björn Mårtensson, ordförande.
Pär Olofsson, vice ordförande.
Jan Gabrielsson, Härjedalens kommun.
Anneli Wallberg, Ljusdals kommun.
Jan Lahenkorva, Bollnäs kommun.
Gun-Marie Swessar, Ovanåkers kommun.
Gunilla Johansson, Söderhamns kommun.
Marco Blixt, Fortum.
Christina Nyman, Vallviks bruk AB.
Mikael Laakso, Kraton Chemicals AB.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår